15 юни, 2007

Един неразделен клас...

Къде останахте, чудни вечери,
с безброй желания неизречени?
Къде сте мигове, пожелавани,
със откровения, незабравени
цял живот?

Един неразделен клас
с радостни песни и шеги
дълго огласяше града
след петия час.

Един неразделен клас,
с общи тревоги и мечти,
чертаеше своя път
и вярвахме всички, до един,
че ни чакат само празници,
че е щедро без предел
времето пред нас.

Къде останахте, чудни вечери,
с безброй желания неизречени?
Къде сте мигове, пожелавани,
със откровения, незабравени
цял живот?
Цял живот...
Цял живот...


Снощи измина последното събиране на класа ни преди края на учебната година и преди да се разделим... Всеки поема нанякъде след това в търсене на щастието и преследването на своите мечти. С песента искам да поздравя всичките ми съученици и искам да кажа, че много ги обичам. Макар да не сме се подкрепяли постоянно или да сме си казвали лоши неща си ги обичам всички и ще ми липсват много.
...И както листенцата на цветето увяхват и се разделят на хиляди страни, така и ние тръгваме по пътя си... Надявам се само някой ден да се съберем отново всички и да си спомняме с топли чувства прекараните заедно седем години. През тях няучих много и се радвам, че си имам моите сладури от класа.
...Въпреки, че плачът все още отеква в стаята, а сълзите горещи се стичат и мокрят снимките наши, аз не ще спра да ви обичам макар и след "раздялата".... Защото за всеки от нас това ще бъде ново начало. Ще продължим напред и все пак се надявам да останем приятели.
...А колко трудно е да кажеш сбогом.... Трудно е да погледнеш назад и да се вгледаш в миналото... Допускал си грешки, бил си щастлив, но никога сам... Винаги някой е до теб... За тези седем госини разбрах какво е приятелството, научих се да обичам, дано и учителите ми да са доволни от мен. Седем години, през които всеки път съм се радвала, че съм попаднала сред вас, приятели. Каквото и да сме правили сме били заедно и спомените в съзнанието ни са доказателство.
...След тези може би безсмислени редове ще кажа само, че много ви обичам и ще ми липсвате. Обичам ви, помнете ме с добро и се сещайте от време на време да пишете де ;Р
На моя любим 7 г клас

Няма коментари: