21 декември, 2011

щастливо и коледно


Искам да пиша. Искам да заключа всяко усещане в думи, но да го изпиша, означава да го огранича. А те емоциите не се изписват, поне не истински. Най-вече се чувстват.
Всичките усмивки, закачки, смях, гафове, импровизации... Целият Коледен концерт беше уникален с всичките му организационни дейности, планирания, репетиции, подготовки. И дълго чаканият ден си мина като няколко часа - най-страхотните от страшно много време насам.
Обичам такива дни! Може ли всички да са такива? Или поне половината.
Опитвам се да кажа нещо смислено, но не ми се получава особено. Просто трябва да се усети. Още по-вдъхновяващо е, че самите ние (випуск 2012) организирахме концерта и страшно много се забавлявахме през цялото време, повтаряйки коледните песни и научавайки репликите на другите от многото репетиции. Да ни извинят госпожите по математика и немски, но часовете им не могат да се сравняват с тези, прекарани в подготовка за концерта.
А за партито след това... Уникално, с блясък в очите, наздравици, поздрави, танци, снимки... Почти не мога да повярвам, че онзи ден бяхме 8-ми, а сега сме 12-ти клас и догодина по това време няма да празнуваме заедно. И ми е щастливо, доволно, обичливо, развълнувано, усмихнато ... Не ми стигат думите. Време е за мъничко сън.

Няма коментари: