05 декември, 2011

i breathe, i feel ..

Писането на съчинения е изтощаващо. Няма ми ги думите, нито желанието да пиша особено. Предимно, защото за каквото искам да пиша не намирам думи, пък останалото са пълни безсмислици, които няма смисъл да пиша.
Все едно пътя внезапно се разделя на две и от едната страна всички имащо смисъл е близо. От другата, е далечно, но пак го има. И принципно бих затичала натам, но не точно сега и не просто така.
Повече няма нищичко да доказвам. Каквото и да направя все няма да е наред. Защото на всяко мое "да" се измислят поне две причини за "не". Изморително е да си строиш пясъчна кула и вълните постоянно да ти я събарят.


Пък само ако знаете колко искам да си построя пясъчен замък с много кули, миди за прозорци и мънички цветни камъчета. После доволно ще вляза във водата, за да могат вълните да отмият пясъка от кожата ми, оставяйки солен вкус по мен.
Чудно как едно нещо може да е достатъчно, дори всички други да ги няма. Пък това нещо няма ли го, нищичко не може да му заеме мястото. И все пак си искам пясъчната кула. Сигурно скоро пак ще се опитвам да я построя, въпреки вълните.

Няма коментари: